Aktuelt

Statsbudsjettet 2022: Ivaretar trygg atomopprydding

Aktuelt

Bilde av NNDs direktør Pål Mikkelsen, på besøk i atomreaktoren i Halden. Iført hvit vernedress og blå hjelm.
Bilde: NNDs direktør Pål Mikkelsen. Foto: NND

Regjeringen foreslår 382,3 millioner kroner til Norsk nukleær dekommisjonering (NND) i statsbudsjettet for 2022. Totalt foreslås en samlet bevilgning på 797,3 millioner kroner til nukleær virksomhet. Resten fordeler seg med 364,5 millioner kroner til IFE, og 10,5 millioner kroner til Nærings- og fiskeridepartementet.

– Den foreslåtte summen er det vi har sagt vi trenger for å komme videre i arbeidet, og vi er godt fornøyd med regjeringens forslag, sier direktør Pål Mikkelsen i NND.

– Oppryddingen etter den nukleære virksomheten til Institutt for energiteknikk (IFE) er en krevende, langsiktig og kostbar oppgave for staten. Planleggingen er godt i gang, og vi følger opp med de nødvendige bevilgningene, sier næringsminister Iselin Nybø til NTB.

Illustrasjonsfoto: Reaktor