Aktuelt

På jakt etter de beste hodene

Aktuelt

Samfunnskontakt i NND Hilde Rønning var en av fire fra NND som møtte studentene under Karrieredagene på Høgskolen i Østfold . Foto: Jan Johannessen

-Vi trenger de beste hodene for å løse oppdraget vårt, sier direktør for sektor kommunikasjon i NND, Martin Andreasson.

Det er karrieredager ved høgskolen i Østfold og i foajeområdet i Halden myldrer det av studenter som er på jakt etter den beste arbeidsgiveren. Karrieredagene er også en gyllen mulighet for NND å vise seg frem. Her møter man fremtidige medarbeidere som ønsker å være med på nybrottsarbeidet det er å rydde opp etter det historiske atomeventyret.

Konkurransen er tøff for å sikre seg de beste.  I år var det hele 54 bedrifter som deltok. Mange av bedriftene er store internasjonale og kjente merkenavn for studentene. Få kjenner til den statlige virksomheten NND, og en av oppgavene er å fortelle om NND sin eksistens, og hva man driver med.

Det er likevel mange som stopper på NND sin stand, og når studentene får forklart hva NND står for, og ikke minst forklart hva dekommisjonering betyr, våkner interessen. Tross alt vil NND har ansvaret for et av Norges største miljøoppryddingsprosjekt. Det pirret flere studenter.

Flere av bedriftene som er til stede på karrieredagene tilbyr sommerjobber og deltidsjobber. NND er fortsatt en veldig ung organisasjon og har per i dag ikke mulighet til å tilby sommerjobber, eller deltidsjobber. Men man samarbeider gjerne med studenter om ulike studieoppgaver og løp.

-Det er jo veldig hyggelig å treffe så mange flinke studenter, og så håper jeg de velger seg NND når de skal ut i arbeidslivet, sier Andreasson håpefullt. Han legger til at jobben med å bygge sikker oppbevaring av Norges atomavfall vil ta mange år og kreve mange kloke og kompetente hoder i årene som kommer.

-Og ønsker man å vite mer eller å bli enda bedre kjent med oss, er man velkommen til å kontakte oss eller komme en tur innom kontorene våre i Halden, avslutter NNDs Martin Andreasson.

Robin Webjørnsen, fagansvarlig demontering og riving jakter nye kollegaer. Foto: Emil Sjøberg

 

Studenter ved Høgskolen i Østfold følger interessert med når NNDs Christer Nilssen forteller om Norsk Nukleær Dekommisjonering. Foto: Jan Johannessen

 

Det var fullt i foajeen på Høgskolen i Østfold da utdanningsinstitusjonen arrangerte karrieredager. Mange var interessert i NND og hva den statlige etaten driver med.

 

Rajdeep Singh Sidhu, Sikkerhetsrådgiver kjemikalier og laboratorier, hadde travle timer under karrieredagene. Foto: Emil Sjøberg

 

Illustrasjonsfoto: Reaktor